NYHETER

Boktankar i granskogen

Älskade skogspromenad!

När jag går min välbekanta skogsrunda kan jag känna en sådan tacksamhet över att jag bor på en plats där den här möjligheten finns tillgänglig. Ibland tar vi det så för givet att kunna vistas i skog och mark. Tack för allemansrätten! Den betyder så otroligt mycket – inte minst för ett skrivprojekt 🙂

Då är det värdefullt att ibland lämna tangentbordet och bara ge sig ut. Det ger energi för både kropp och knopp. Särskilt i vårtider när stegen ackompanjeras av fåglarnas intensiva serenader. Det måste kräva massor av kraft i en liten fågelkropp att kvittra så!

Även om rundan jag går är den samma kan nya sätt att se på saker och ting leta sig fram längs stigen. Låsningar i texten kan plötsligt öppna sig och jag inser hur jag borde göra. Andra gånger ger skogen välbehövlig vila från allt vad tänkande heter. En stund av här och nu.

Just nu har skrivtankarna i skogen vandrat mellan bokens helhet och delar. Men också dess hela idé. Den kommer att handla om att ta en paus från ekorrhjul och jobbstress. Hur man kan göra och vad man bör tänka på. Undrar om det ”undantagstillstånd” vi just nu lever i ger nytt bränsle åt tankar om att ta ett kliv åt sidan en stund i tillvaron? Eller är det precis tvärtom. Att osäkerheten leder till att rädslan att förlora det man har blir (ännu) större.

Samtidigt hoppas jag att mina erfarenheter ska ge inspiration och stöd för dig som under denna märkliga vår, upptäcker något nytt om dig själv och om hur du vill leva ditt liv.

Under nästa skogspromenad tror jag att jag ska fundera vidare på hur jag kan fördjupa avsnittet om olika rädslor och hinder som kan dyka upp för den som vill ta en längre tids ledighet. De är fler än man kan tro.

Allt gott och på återhörande!

Ulrika