Om boken: Varför skriver du?

 

Har du också skrivlust och författardrömmar?

Då är du inte ensam! Intresset för att skriva och ge ut böcker tycks aldrig ha varit större och undersökningar visar att många svenskar drömmer om att ge ut en bok och att bli författare. Årligen tar förlagen emot tusentals manus från hoppfulla skribenter och egenutgivningsbranschen växer medan utbudet av skrivkurser och andra skrivaktiviteter blir allt fler.

I boken Varför skriver du?  gör jag en djupdykning i vår tids stora intresse för skrivande och söker svaren på hur det kommer sig att så många, just nu har skrivlust och författardrömmar. Här tar jag med läsaren till hjärtats och känslornas inre driv men också till yttre påverkan från t.ex. sociala medier, vårt moderna samhälle och inte minst glamouren och författarromantiken som omger skrivandet.

Läs första kapitlet!

Om du vill kan du redan nu läsa bokens första kapitel – helt utan registrering och helt gratis! I min inläggsserie kan du också helt fritt bekanta dig mer med innehållet.

Varför skriver du?  vänder sig till de som skriver eller känner någon som gör det men också till de som har ett bredare intresse för ett spännande fenomen i vår samtid.

Varför skriver jag?

Ja, varför skriver jag själv? Här kan du läsa ytterligare ett avsnitt ur boken där jag beskriver hur det kommer sig att jag själv söker mig till penna och tangentbord. Det är ju inte mer än rätt att jag själv besvarar frågan när jag nu ställt den till andra i flera år! 🙂

Mer om boken:

Här nedan hittar du en intervju som Ann Ljungberg gjort med mig där vi pratar om boken och vad den handlar om:

 

I samband med bokens lansering på Bokmässan 2018 blev jag intervjuad av Boktugg.se/Anna von Friesen. Här kan du läsa hennes porträtt av boken och av mig.

 

Sagt om boken: 

Anna Zäch, författare och läsare:

Det är en intressant sammanställning av det man möter om man vill skriva eller bli författare […] Var länge sedan jag läste en sådan bok där man rätt som det är börjar treva efter den gula överstrykningspennan för att markera ett viktigt eller intressant stycke i boken.[…] Jag gillade ju absolut avsnitten som sammanfattar författaridealen genom tiderna och beskriver 90-talets utveckling av datorer för hemmabruk.

Så här säger BTJ (tidigare Bibliotekstjänst) i sin recension:

Den här lättlästa boken är en habil genomgång av företeelser många kan relatera till. Presentationen är pedagogisk, texten är välgjord. Den som sysslar med textproduktion kan här hitta en hel del av intresse. (BTJ-häftet nr 23, 2018. Lektör: Maria Nyman)

Även Borås Tidning har recenserat boken och skriver bl.a. att:

Författarinnan har skrivit klargörande och mångsidigt om sin snåriga fråga och stigar strålar ut från texten. 

I webbshoppen kan du välja din utgåva (tryckt eller e-bok). Boken finns också tillgänglig via AdlibrisBokusBokon eller någon annan nätbokhandel. 

Allt gott!

Ulrika